dimarts, 10 de maig del 2016

Cultura de riu





Quan ciclant pel riu Ripoll cap a mar, veig persones passejant, corrents i també ciclant, em ve a la ment aquesta cultura de riu que ens agermana. Sempre, els rius, ens han atret per la seva condició de vida. "Lo riu és vida" no es només un crit-reclam de les terres de l'Ebre. Es tota una declaració sentida del que és.


El riu porta vida. Les seves aigües la contenen i l'atrauen, i nosaltres, com a vida, ens sentim atrets. En bevem, en gaudim, i passegem des de temps immemorials per les seves ribes. La hidrografia fa que un camí pel boral del riu, tingui aquella pendent justa, tant de baixada com de pujada, que ens fa fer exercici sense que ho sembli. Ens fa relacionar-nos socialment amb d'altres, ja siguin de la mateixa espècie o no. El riu ens fa gaudir de la vida.


Tenim molts exemples d'aquesta cultura de riu, per exemple als borals del riu Ebre, del riu Besós, del riu Llobregat (tant a la desembocadura com al llarg del seu trajecte), del riu Ripoll a Sabadell, Barberà del Vallés, Ripollet i Montcada, del riu Cardener a Manresa.... en podria continuar. Tots ells, ens agermanen. Ens agermanen a la vida, ens agermanen al companyerisme, ens agermanen al gaudir de la natura, agermanen pobles, agermanen contrades.


Us emplaço a descobrir aquesta cultura de riu personalment. Aneu i gaudiu. Camineu, correu o pedaleu. Compartiu la vostre experiència, convideu a amics a gaudir d'un dia al costat del riu. 



Ei.. però sempre sigueu polits.... cap MERDA a la Natura, fins i tot recolliu l'orgànic i ho llenceu tot quan arribeu a casa...







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada