dijous, 10 de setembre del 2015

Canal du Midi. 2a Etapa de Colombiers a Homps




"...A l'inici d'aquesta etapa el camí és força ample i ben marcat, sempre al costat del canal..."


Ens llevem d'hora. Esmorzem al camping. Una mica de pa amb melmelada, xocolata, fruits secs, i escalfem aigua per fer-nos un cafè soluble. Desfem el camí del canal al camping, i continuem el nostre recorregut cap a Tolousse. Davant nostre una imatge de postal, pescadors a la riba del canal, un al costat de l'altre, en silenci, intentant pescar perques amb les seves canyes llargues i quietes, realitzant els mateixos moviments, estudiats, mínims, per mantenir tranquil·les les aigües del canal. 



"...al Tunnel du Malpas comprovem que amb alforges no podem passar pel tunel..."


A l'inici d'aquesta etapa el camí és força ample i ben marcat, sempre al costat del canal i a l'ombra de plataners, transcorre per la riba esquerra. La fresca del matí ens acompanya.

Quan ens arribem al Tunnel du Malpas comprovem que amb alforges no podem passar pel tunel, i ho hem de fer per dalt. 

Ja és el que toca perquè aprofiten per canviar-nos de riba. 





"...Dinem tot just passat el port de la Robine [..] i parem a fer el cafè i el gelat a Le Somail..."



Pedalem tranquil·lament fins que el cos ens demana un segon esmorzar, que farem al mig del camí. En poc mes de 15 minuts, ens hem fet un altre cafè, i uns petits entrepants de Nutela. També ens inventem el bastonet de pa integral amb Nutela i cereals en una de les puntes.

Dinem tot just passat el port de la Robine, on aprop hi ha una zona de bany baixant al riu. Ens toca entrepants de formatge i fuet i una mica de pica pica, també uns "yatekomo", què un cop escalfes l'aigua els tens llestos per menjar en 3 minuts. 




"...Carreguem aigua a la plaça [...] Encara ens queden molts quilometres..."




Després d'un petit descans, passem l'enllaç de Narbonne i parem a fer el cafè i el gelat a Le Somail, a Le Comptoir Nature, tot just al al costat del port del Canal du Midi, on et tracten molt bé i també pots dinar si et convé, i també podràs mantenir una conversa, mig en francès i mig en català amb els client autòctons de tota la vida, interessats pel teu viatge.

Carreguem aigua a la plaça del poble i continuem. Encara ens queden molts quilometres.

No trobem els punts d'aigua que marca el mapa, es una etapa llarga, per tant cal preveure aquesta possibilitat i dur mes aigua de la necessària, sobre tot si fa calor.


El port d'Homps ens dona la benvinguda. Hi ha terrasses de restaurants a tocar el canal. També trobarem capitania i l'oficina de turisme. A Homps no hi ha camping però a Pépieux, a 4 km de Homps, si. Per arribar-se cal seguir les indicacions del Lac de Jouarret.  Passem pel costat del Lac de Jouarret, on hi ha zona de bany i picnic, un lloc on cal parar i gaudir del moment. Des d'aquí, el camí d'anada al camping és de lleuguera pujada, on sembla que les rodes de la bicicleta s'enganxen a l'asfalt.




"...A Homps no hi ha camping però a Pépieux, a 4 km de Homps, si..."



Pépieux és petit, el camping és municipal, però té els serveis mínims molt adequats i nets. És un camping on altres cicloturistes del Canal du Midi fan aturada. Per dutxar-se amb aigua calenta calen fitxes a 1€. Amb una fitxa poden dutxar-se dues persones si no s'entretenen.

La benvinguda el càmping ho fa un senyor molt amable, sempre amb un somriure a la cara i interessat pels seus hostes. Viu allà mateix, al costat de recepció, per tant, si tens algun problema sempre el pots trobar.

Al camping de Pépieux coincidim amb un tímid noi català que té intenció d'arribar-se a Bordeaux, fent també el canal de Garonne. Va tot sol i vol gaudir plenament de l'experiència, des del mar Mediterrani a l'oceà Atlàntic.




"...Ja no ens abandonarà fins arribar al nostre destí..."




Durant aquesta segona etapa, ens adonem que hem estat seguint unes indicacions minúscules, de paper, de color taronja cridaner amb una fletxa, què indica el sentit a seguir... es la gran indicació del Canal du Midi en sentit de mar a muntanya. 

Ja no ens abandonarà fins arribar al nostre destí, que les deixarem de banda per anar a buscar l'hotel.








RECORREGUT: 62KM 

DIFICULTAT: FÀCIL

OBSERVACIONS: 
CAL DUR PROU AIGUA PER TANTS QUILOMETRES. FALTEN FONT AL LLARG DEL RECORREGUT, TOT I QUE EN EL MAPA APAREGUIN INDICADES NO HI SON.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada