dijous, 24 de setembre del 2015

Canal du Midi. 4a Etapa de Carcassonne a Avignonet-Lauragais





"Llamps i trons. Durant la nit ha plogut força i de forma intermitent"





Llamps i trons. Durant la nit ha plogut força i de forma intermitent. Quan ens llevem fa força fresca i el cel encara es gris. Ens hem posat la roba d'abric que duem. Un cop hem recollit tenda i trastos, ho muntem tot en la bicicleta i  posem les fundes impermeables. 

Sortim havent esmorzat calent a raser de la terrassa del bar del camping.



"...tot fa pensar que el dia anirà millorant...."



Abans de sortir, preguntem la previsió al personal de camping. Tenen un taulell on pengen la previsió de la setmana, i segons aquesta, tot fa pensar que el dia anirà millorant.

Sortim pedalant en busca  del Canal du Midi, allà on el vàrem deixar el dia anterior. Carcassonne encara dorm. Només trobem els pagesos que munten parada en la plaça del centre de Carcassonne. 

El Canal du Midi, a Carcassonne queda discontinuat per esllavissades, i el recorregut provisional transcorre paral·lel al Canal, però per mig de la ciutat, i mes endavant, torna al recorregut inicial. Perds de vista el Canal perquè vas molt mes enlairat però s'intueix en tot moment.




"...Al arribar a Castelnaudary ens donarà la benvinguda una enclusa molt elevada...."


Anem pedalant, a ritme tranquil, mirant d'esquivar els petits bassals d'aigua que hi ha al mig del recorregut. Anem ben tapats perquè fa força fresca. A mesura van passant els quilometres i les hores, a mig matí, ja està el cel ben obert i fa força sol. Torna a fer calor. Seguir el Canal no té cap problema i hi ha trams on veiem que el traçat millora en amplitud i qualitat de l'asfalt. 




"...El canal s'obre a un petit llac que fa de port..."



Al arribar a Castelnaudary ens donarà la benvinguda una enclusa molt elevada. Per continuar el canal també hem de passar la carretera que encara queda mes amunt. Un cop passada la carretera ens trobem el port que el caracteritza el poble. El canal s'obre a un petit llac que fa de port, i el poble l'envolcalla per la part nord. El pont que atravessa el llac és capta la nostre mirada. Castelnaudary em recorda molt a un poble turístic de la costa.

A Castelnaudary trobaràs tots els serveis necessaris, fins i tot un supermercat ben gran on poder abastir-se de menjar. Al costat d'aquest hi ha fruiteries i forns.  Des del poble, per la riba esquerra del Canal podeu arribar al camping, però nosaltres decidim continuar per fer l'última mes etapa curta i que ens doni temps de visitar Toulouse. 

El Canal continua per la riba dreta, ample i ben asfaltat a trams, d'altres trams trobem que han posat pedretes per absorbir bassals d'aigua, on costa pedalar.

El Canal transcorre al mig d'un frondós bosc quan deixem el canal de la Rigole de la Plaine que s'incorpora al Canal du Midi per la riba esquerra. 

Aquí hi ha Seuil de Naurouze on hi podem trobar un lloc amb vistes privilegiades. 

Per arribar-te has de canviar de riba en la propera enclusa, l'enclusa de l'Océan, un quilometre més enllà.





"...El Canal continua per la riba dreta, ample i ben asfaltat a trams..."




Continuant el Canal du Midi cap a Toulosse, per la riba esquerra (el canvi de riba es fa a l'enclusa de l'Océan), ens arribem al port de Lauragais. Un port "esportiu" mig amagat entre els arbres, que s'esten per la riba dreta. 

No ens queden gaires mes quilometres per arribar-nos al camping de l'Avignonet-Lauragais, ara per camí asfaltat. 

El camping està ben  marcat. Cal canviar de riba a través d'un pont de carretera. Un cop has passat el pont, en el següent revolt, trobaràs l'entrada al camping.





"...El camping d'Avignonet és municipal, amb els serveis mínims, amb unes esplanades cobertes de gespa que et donen la benvinguda..."





El camping d'Avignonet és municipal, amb els serveis mínims, amb unes esplanades cobertes de gespa que et donen la benvinguda i et conviden a plantar la tenda. És un d'aquests campings on podràs trobar altres cicloturistes d'arreu.






RECORREGUT: + DE 60KM

DIFICULTAT: FÀCIL

OBSERVACIONS:
SORTIR DE CARCASSONNE ES UNA MICA COMPLICAT, PERQUÈ AQUESTA PART DEL CANAL ESTÀ EN OBRES. S'HA DE CIRCULAR PARAL·LEL AL CANAL A TRAVÉS DELS CARRERS DE CARCASSONNE PEL SEU CANTÓ ESQUERRA. UN COP DE NOU AL CANAL NO HI HA CAP ALTRE PROBLEMA.

CASTELNAUDARY S'HA DE VISITAR. SI NO TENS PRESA ES UN BON LLOC ON ACAMPAR EN EL SEU CAMPING MUNICIPAL.

2 comentaris:

  1. bueno Xavi, la experiencia vale la pena, ánimo que tú eres joven y puedes, junto a la Marcè i la Irene

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si... però la juventud no té res a veure.... son les ganes de pedalar....

      Elimina