dijous, 17 de setembre del 2015

Canal du Midi. 3a Etapa de Homps a Carcassonne


"...Els camps de vinya ens recorda que estem en terra de vins..."

Ens llevem d'hora, perquè ja saps que diuen si ho fas, oi?. Estem al càmping de Pépieux, a 4Km de Homps, on comença l'etapa d'avui. Esmorzem ràpid i en hi posem a recollir. En poc mes d'una hora ja estem llestos per marxar.



Deixem el jove català que ens vàrem trobar el dia anterior esmorzant tranquil·lament, i encarem frescos la tornada a Homps. El paratge és preciós i fresc a aquesta hora del matí. Els camps de vinya ens recorda que estem en terra de vins, que per cert, encara no hem tastat. I ara ens adonem que el camí fa una lleugera baixada. Per aquest motiu, el dia anterior "ens va costar tant arribar" a Pépieux.

Un cop a Homps, i sense perdre el sentit que duem, seguim el camí, tot just al costat dret del Canal du Midi (recorda que el costat es mesura en sentit al mar). Ja ens aviem llevat amb la intenció d'arribar a Carcassonne ràpid per veure la vila medieval, però això no treu que parem varies vegades, a esmorzar un segon cop, o rehidratar-se convenientment, i contemplar joies flotants.



"...el camí és molt fàcil i ample..."



En aquest tram, el camí és molt fàcil i ample. Hi ha força trams sense arbreda, així doncs, si fa bo, et toca el sol de valent. Hem vist trams on els imponents plataners han estat talats, i no els han restituït amb cap altre arbre. Potser perquè estaven malats?.



"...no veus la magnitud de Carcassonne fins que no surts del Canal du Midi..."



A l'enclusa de l'Aiguille tenim l'oportunitat de conversar amb l'encarregada de l'enclusa, una dona gran, i el seu marit, de Perpignan. Al veure la nostre estelada ens pregunten d'on som. Queda palès que hi ha part de francesos que no entenen el procés català i d'altres que si. Sinó pregunteu-li a la parella de l'enclusa. Ell ho té clar i ella no tant, tot i que coincideixen que els catalans som diferents dels espanyols.


Ens acomiadem d'ells esperant endinsar-nos a l'època medieval. Per cert, si algun català passa per l'enclusa, i li pot deixar una estelada a la senyora, us ho agrairà.Ella col·lecciona banderes de les persones que hi passen, en tamany DIN-A4 aproximadament, i nosaltres no li vàrem deixar cap de les nostres que eren bastant mes grans. Si cal ja us la pago jo, però us heu de fer una foto amb ella i l'estelada.



"...Gent amunt i avall pels carrers del centre. Les places plenes de goma-gom. Compreu uns croissants que estan deliciosos..."



Passarem per Trèbes, port i poble macos com ells sols, i ens arribem a Carcassonne a través d'un camí, ample com una pista de cotxe, a trams asfaltats i tot. El Canal està a un nivell mes baix que la ciutat i per tant no veus la magnitud de Carcassonne fins que no surts del Canal du Midi i del seu port amb passarel·les de fusta.

La Cite de Carcassone és enorme, per perdre's des del començament. Sort que hi ha un punt d'informació turística només sortir del canal, i on et tracten amb un somriure d'orella a orella, encara que no sàpiguen castellà. Sort de l'anglès i de quatre paraules mal dites en francès. Gent amunt i avall pels carrers del centre. Les places plenes de gom a gom. Compreu uns croissants que estan deliciosos i si busqueu un càmping, com nosaltres, teniu el Càmping Carcassone la Cité. Un 4 estrelles amb tots els serveis i piscina, i parcel·les molt íntimes, separades les unes de les altres amb arbustos frondosos. Sembla un laberint de parcel·les.

Després d'acomodar-nos al camping, i fer una mica de piscina, decidim anar a veure el castell de Carcassone, però cal afanyar-se perquè tanquen a les 18:00h, i si no ho tens present, set pot passar. Desplaçat en bicicleta, vas mes ràpid, tot i que per arribar-te al castell tens unes pujades amb molta pendent.

Aquella nit la vàrem tenir passada per aigua. Us recomano què cada nit, agrupar les bicicletes i tapar-les amb un plàstic. Hi ha força humitat durant el trajecte i la rosada mulla bastant. Aquella nit, amb tempesta (aigua, llamps i trons), el plàstic encara va fer mes servei. Si aneu sols, feu el mateix, però amb una única bicicleta.



RECORREGUT: 42,5 Km

DIFICULTAT: FÀCIL

OBSERVACIONS:
ETAPA CURTA O DE DESCANS, DE 7:30 A 15:00H PEDALANT SUAUMENT. CAL VISITAR LA VILA MEDIEVAL I TENIR EN COMPTE L'HORARI DE TANCAMENT. S'HA D'ACCEDIR 45 MINUTS ABANS DE LES 18:00H. SI TENIU OPORTUNITAT DE CONVERSAR AMB LA GENT DEL CANAL, VEUREU QUE SON MOLT AMABLES I CORDIALS.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada