dimarts, 21 d’abril del 2015

Ciclisme urbà a Sabadell



Com a a moltes ciutats d’arreu, el ciclisme urbà a Sabadell està creixen molt. Només cal situar-se en un dels punts amb mes moviment de la ciutat i començar a comptar ciclistes. Van apareixen com bolets, de tots colors i mides.

"...el ciclisme urbà a Sabadell està creixen molt..."

El que es molt representatiu, és què a 2/4 de 7 del matí, fa un parell d’anys, de camí a la feina em creuava amb un ciclista, i a dia d’avui, ja en son quatre de diferents - no us penseu pas que compto el mateix quatre vegades.

Situem-nos a la rambla de Sabadell, sense anar mes lluny, sempre trobarem ciclistes amunt i cliclístes avall. Gràcies a què és una via poc transitada - encara podria ser-ho menys - hi ha molt trànsit de persones i ciclistes, que conviuen sense problemes. Cal dir també que és un eix comercial important de la ciutat - per cert trobo a faltar un comerç orientat al ciclisme, potser per l’elevat cost dels lloguers.

I es un ciclisme urbà de qualitat, i perquè?, us preguntareu. Podem veure representades totes les tendències existents, fixies, BTT, bMX, històriques, de passeig, de carretera, fora de seguir una tendència o moda que ens limiti. I per altre banda, es poden veure moltes cadiretes infantils, i això vol dir, què s’està creant escola. Així doncs podem pensar que tenim el futur assegurat, però no ens hem de relaxar.

"...I es un ciclisme urbà de qualitat..."

Una altre dada, es què molts parkings de bicicleta de la rambla, estan plens, i no poden acollir mes bicicletes. Ja no es una diversió, sinó un medi de transport, econòmic, ecològic, ecocoherent, ecomodern i els eco que calguin.

Què trobem a faltar els ciclistes de Sabadell?. Tot i així, es troben a faltar moltes coses. Jo diria que una mica mes de respecte i educació viaria. Tot i ser zona 30, a vegades, apareix el típic troglodita darrera del volant, que pressiona a un metre de distància, com si, a cop de pedaleig, poguéssim accelerar de zero a cent en mig segon. O també ens podem trobar amb avançaments a dos pams. Podem trobar a faltar mes senyalització. Podem trobar a faltar mes carrils bici fets amb sentit, no només per poder comptar els quilometres de carrils bici que hi ha a Sabadell. Podem trobar a faltar mes polítiques que estimulin l'ús de la bicicleta.

"... Tot i així es troben a faltar moltes coses..."


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada