dijous, 30 d’abril del 2015

La direcció de la Rabasa-Derbi


Podeu pensar que nassos m'explicarà aquest bon home sobre la direcció de la bicicleta, quan posar uns coixinets no té cap secret...

Doncs si, us explicaré què el secret no es tenir el nombre correctes de boletes dels coixinets (rodaments), sinó les cassoletes on van posats.

"...posar uns coixinets no té cap secret..."

En aquest models antics, la direcció no va tancada en un coixinet, sinó que les cassoletes i rodaments van per separat. Així doncs, la cassoleta inferior és diferent de la superior, i sinó ho teniu en compte, podeu perdre algun rodament, i trobareu es es una zona, on supura tot el greix que hi heu posat i s'embruta mes de lo normal.

Doncs si, la cassoleta inferior es sensiblement mes gran que la superior. Aquest dilema el tindreu, si heu extret les cassoletes a cop de martell, per pintar degudament el quadre. A la cassoleta inferior, ha d'acollir la forquilla en el seu interior, i a la vegada protegir els rodaments.

"...la cassoleta inferior es sensiblement mes gran que la superior..."

La cassoleta superior, només contindrà els rodaments, ja que la protecció ho farà la rosca que bloqueja la direcció i no permet que es separi del quadre.

Un cop tingueu això clar, posar força greix de rodaments, posar els rodaments, un al costat de l'altre. Gràcies al greix no us cauran, i seguidament, poseu la forquilla de direcció i col·loqueu les rosques, per fixar la direcció al seu lloc, evitant els moviments longitudinals, la forquilla no s'ha de moure endavant-enrera, i facilitant els moviments circulars de la pròpia direcció.

"...No us oblideu de posar el mànec!!!.."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada